Reacties op de beelden

 

Arnoud Borst

 

Het beeld 'Save the World' van Mariel Beelaerts lijkt op het eerste gezicht harmonieus te voegen naar zijn omgeving. Pas bij nadere beschouwing zie je een dramatisch gehavende wereldbol waar de dieren een uitweg zoeken; weg van het op handen zijnde noodlot. Een beeld waar ik mijn tuinbezoeker niet vrijblijvend aan voorbij laat gaan.

Willy Tolboom

Toen ik na 25 jaar stopte met werken kreeg ik van mijn werkgevers een prachtig bronzen beeld van 2 vogels genaamd “de overgave” . Ik hoorde dat het gemaakt is door Mariel. 

Samen met man ben ik  naar een expositie van haar gegaan na die tijd. En daar zagen we de adelaar staan. Wat een pracht exemplaar, klaar om op zijn prooi te duiken. Wim en ik zijn beiden natuurmensen. We hebben een grote tuin en zagen de adelaar al in onze tuin staan, waar hij inmiddels een prachtige plek heeft gekregen. Elke ochtend als ik opsta kijk ik de tuin in en zie de adelaar staan. Elke dag genieten we van dit mooie beeld.

Onze kleinzoon van 1,5 jaar is ook erg onder de indruk van het beeld. Regelmatig wil hij opgetild worden en wil hij alle kanten betasten. De snavel, de staart en de vleugels. Ook dan geniet ik bijzonder van de adelaar.

 

Inmiddels hebben we hem al in verschillende seizoenen staan. Ook in de rijp is hij erg mooi en tussen het frisse groen van de lente. 

Simcha da Costa

 

Olifanten hebben een speciale betekenis voor mij en daarom heeft mijn man Arthur, Mariel gevraagd om

een deurklopper te maken voor ons nieuwe huis. Ons huis heeft de naam SHAWU een beroemde olifant die in het Kruger Park geleefd heeft.

Mariel en ik delen vele herinneringen, aangezien we al vrienden zijn sinds we 7 jaar oud waren. Ik ben heel gelukkig met dit kunstwerk.

Franz

Franz, de hond van Meneer Pastoor. Speciaal voor hem door Mariel vervaardigd van zelfdrogende klei en daarna gepatineerd.


Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.